MIJN FOTO'SGran Canaria
(mooie momenten)Op deze pagina staat een compilatie van foto's van de keren dat ik op Gran Canaria geweest ben. Alle momenten zijn bijzonder, maar van sommige momenten heb je dan toch ook nog een foto die je kan helpen sommige momenten makkelijker in je geheugen op te roepen, of om deze nog eens vluchtig te herbeleven. Dierbare momenten met mensen die mij dicht aan het hart liggen. En dan maakt het mij niet uit of zij zich in het heden nog fysiek onder ons bevinden, of al niet meer.

Gelet op de inhoud van deze pagina vind ik het gepast om te openen met een gedicht, geschreven door mijn zoon na het overlijden van de opa van zijn kinderen, voor de oma die achter bleef.

De kracht van deze liefde, oh zo sterk,
Geeft ons toch weer de energie voor morgen.
Energie voor al die andere zorgen,
Al is dat soms (vaak) zeer zwaar werk.

Wat is geweest, leeft voort in ons geheugen.
En dat dat nooit verdwijnt,
dat beeld van weleer, dat telkens voor je ogen verschijnt,
daar mogen we ons zeker op verheugen.

Want we moeten allen telkens toch weer verder,
Ieder op ons eigen pad.
Kracht puttend uit de macht van die Herder,
Die ons helpt klimmen uit elk onverwacht, donker gat.

Nooit zullen wij onze geliefden vergeten.
Nooit zullen wij hen nimmer meer zien.
Voor altijd aanwezig in onze gedachten;
Tot een volgend weerzien, misschien...


Verantwoordelijkheid dragen voor andermans keuzes kunnen we niet.
De herinnering aan de mens achter de genomen keuze vorm en inhoud geven, dat kunnen we wel...1995

Op vakantie met Rieke en Fiet. Er spontaan even samen tussenuit.Zoals wel te zien is hadden wij er allemaal erg veel zin in om samen op vakantie te gaan. En het mooie weer dat wij bij vertrek hadden was een voorbode van het weer dat wij in Gran Canaria tegemoet kon-den zien. Voor Fiet was het de eerste keer dat ze ging vliegen, wat toch ook wel een beetje een (be-grijpelijk) gevoel van stress bij haar veroorzaakte.


Het toestel stond al gereed om ons te vervoeren!


Eenmaal op Gran Canaria gingen we snel naar het gehuurde huisje en DIRECT even een poosje de zon in natuurlijk. Even wat kleur opdoen, anders val je als tourist uit het hoge noorden zo op tussen al die door de zon reeds gebruinde mensen. En dan, we mochten best een beetje opvallen.

 
Zicht op de oceaan, net linksom achter de flat...  Even ontspannen, na de stress van het vliegen


Andere gasten die het zwembad innamen. Daar staken wij een stokje voor. Een Fietje eigenlijk!

       
    Lekker opgefrist. Nu opdrogen!       Genietend op het terras     Prachtig! Ja, vakantie! 
Zicht op het strand. Boven: richting Playa del InglÚs. Onder: richting... de andere kant!


En als je dan op een eiland in de Atlantische Oceaan zit, dan moet je toch ook even een bootreis maken, toch? Oh ja? Ja! Oh? Okay dan! Op de tweede foto hieronder lijkt het alsof het eiland scheef ligt, maar mij is verteld dat dat toch niet het geval is. De oceaan lag gewoon net niet
- waterpas -Boottocht naar Playa de Maspalomas over de Atlantische Oceaan. Zon, zee, en rustig waterHet was best een stukje varen, maar we hebben ons echt geen moment hoeven te vervelen!Gelukkig is er niemand zeeziek geworden en hebben we optimaal van de tocht kunnen genieten


Vroeg ons bedje uit voor de dagtour - Casa Romantica -, een tocht met de bus over een deel van het eiland met een stop bij het Palmitos Park. Een prachtig aangelegd park midden in de wilde woestenij, waar je de flora en fauna van het eiland van dichtbij kan bekijken en beleven. En, niet geheel onbelangrijk voor Rieke, met veel verschillende papagaaien en andere vogels. Door onder andere de enthousiaste verhalen van Ma over de aldaar gepresenteerde vogelshow, waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen. Luchtig gekleed door het warme weer gingen we op pad.

  
De opstapplaats, dichtbij ons vakantie-resort      De bus was niet echt op tijd... Wachten

   
Maar de uitzichten, uitzichten en nog meer uitzichten waren de beloning

 
Mooier dan mooi en het landschap wijzigde weer na iedere volgende bocht. Met af en toe een moment om de benen te strekken en de omgeving goed op je in te laten werken...

       
Meer adembenemende vergezichten over dit bijzondere eiland. Een ervaring op zich


Een mooi beeld om goed de hoogteverschillen te kunnen laten zien. Met temperatuurverschillen!


Zicht op Playa del InglÚs


Na een bijzondere busrit, de foto's hierboven hebben daar al een goede indruk van gegeven lijkt mij, kwamen we dan aan bij het Palmitos Park. Het is en blijft een bijzonder park, een oase van leven. Iets dat je zeker niet verwacht, als je zo door die dorre woestenij aan het touren bent.

 
  De vogelshow mochten we niet missen            De vogels werkten zo af en toe niet mee

 
Een plek waar je naar hartelust uitgebreid van de locale flora en fauna kan genieten!


Genietend van wat schaduw in een tropische omgeving, luisterend naar de natuur

 
Ook al was het overdekt, het was bijzonder om in deze droge omgeving zoveel bloemen te vinden!Genietend van een vakantie met twee zussen. Het dessert moest ook nog naar binnen... Pfff!!


Het is voor ons een mooie vakantie geweest. Een waar ik nog steeds met veel plezier aan terug denk. We hebben daar van het weer kunnen genieten, veel kunnen zien en uiteindelijk ook nog veel zaken kunnen bespreken. Foto's en herinneringen aan een bijzondere vakantie, een bijzondere tijd met twee van mijn zussen, die emoties oproepen die ik nog steeds koester.
Wil je reageren, dan kan je natuurlijk altijd een bericht in het >GASTENBOEK< achter laten.

Je kan mij natuurlijk ook altijd even een bericht(je) via >>e-mail<< sturen.

Of.... en dat is eigenlijk wel de leukste optie, bel mij gewoon even voor een gezellig praatje...